• Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Lid van Webwinkelkeur
 • Zeer snelle levertijden
 • Gratis babykado bij elke bestelling

blog

Voedingskussen vulling: de verschillen

De voedingskussen vulling bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van een kussen. Daarnaast moet de buitenkant natuurlijk lekker zacht zijn, zodat het lekker voelt aan je huid. Toch gaan discussies over voedingskussens toch het meeste over de vulling. Het voordeel van ons assortiment is dat er gebruik wordt gemaakt van een speciaal soort vulling. Dit zorgt er voor dat het voedingskussen lekker stevig is, en je deze zo kunt positioneren dat je goed wordt ondersteund. De vulling die bijvoorbeeld in sierkussens zit is erg zacht, maar veel te zacht om je buik of je baby te ondersteunen.

Voedingskussen met EPS parels

Voedingskussens hebben niet allemaal dezelfde vulling, maar zijn over het algemeen relatief stevig. Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van zogenaamde EPS-parels. Dit is een wat duurdere vulling, maar het is erg duurzaam en neemt de vorm van je lichaam aan. Dit is ideaal en zorgt voor de ultieme ondersteuning. De Fair and Cute voedingskussens maken bijvoorbeeld gebruikt van deze EPS parels. Daarnaast zijn de parels anti-allergeen en niet giftig, wat natuurlijk een vereiste is bij baby?s.

Andere voedingskussen vullingen

Over het algemeen worden voor kussens een aantal verschillende vullingen gebruikt. Deze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het is ook helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeur, welke vulling beter bij je past. Hieronder een kort overzicht.

 • Vlokkenvulling
  Deze kussenvulling zorgt ervoor dat je kussen stevig aanvoelt maar toch erg zacht is. Sierkussens maken hier vaak gebruik van.
 • Latex
  Dit is erg stevig en minder geschikt voor hoofdkussens. Dit is bijvoorbeeld een veelgebruikte vulling bij kussens voor je bankstel.
 • Traagschuim
  Een erg goede vulling waardoor je kussen heerlijk naar je lichaam vormt.
 • Tempexkorrels
  Deze vulling neemt geen vocht op, wat een groot voordeel is. Het nadeel van tempex is dat het na verloop van tijd gaat slinken waardoor je het weer moet bijvullen.

Voedingskussen kopen

De voedingskussens in ons assortiment hebben allemaal de betere kwaliteit vulling. Dit komt omdat de stevigheid en de eigenschap om zich naar je lichaam te vormen erg belangrijk is bij voedingskussens of zwangerschapskussens. Kijk snel of er een mooi exemplaar voor je bij zit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *