• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Lid van Webwinkelkeur
  • Zeer snelle levertijden
  • Gratis babykado bij elke bestelling

blog

Zwangerschap: wat moet je regelen?

Bij het krijgen van een kindje komt heel wat voorbereiding kijken. Allereerst al de moeite die het kost om zwanger te worden. Voor de ??n is dit maar een paar minuten werk, de ander heeft er soms jaren voor nodig om het zover te laten komen. Als het dan eenmaal zover is dat je zwanger bent, dan kan het regelen van allerlei belangrijke zaken beginnen!

Wat moet je als eerste regelen?

Er zijn een heleboel zaken die geregeld moeten worden voor de komst van je baby. Waar moet je dan beginnen? In het begin kan het je wel eens duizelen van al die informatie. Een goed startpunt is een afspraak maken bij de verloskundige of huisarts. Zij helpen je verder en wijzen je op wat wanneer geregeld moet worden.

Kraamzorg regelen

Het is ook verstandig om alvast kraamzorg te regelen voor als de kleine geboren is. Binnen de eerste tien weken van je zwangerschap is dit echt niet te vroeg. Veel kraamverzorgers zijn namelijk al heel snel volgeboekt.

Regel alvast de twintigwekenecho

De twintigwekenecho is een bijzondere echo waarbij je tot op zekere hoogte kunt zien of je kindje gezond is en mogelijk ook wat voor geslacht je baby heeft. Deze echo wordt vergoed door je zorgverzekering. Omdat deze echo maar in een kort stukje tijd van je zwangerschap gedaan kan worden, tot maximaal 22 weken, is het belangrijk om daar rond de vijftiende week van je zwangerschap alvast een afspraak voor te regelen. Dan heb je nog ruim de keus in wanneer je deze echo wilt laten doen.

Shoppen!

En dan het leuke werk! Een kindje op komst is ??n van de beste excuses om lekker veel te gaan shoppen. Er moet best een hoop gekocht worden voor de komst van een baby. Kleertjes, luiers, kruiken, een kinderwagen, meubels voor de babykamer, verzorgingsproducten, noem maar op. Ook moet je jezelf natuurlijk niet vergeten! Een zwangerschapskussen of leuke zwangerschapskleding waarin je jezelf helemaal mooi zwanger voelt, een mooie voedingskussen?voor als de baby er is en verzorgingsproducten voor jezelf mag je jezelf ook zeker gunnen in deze bijzondere tijd!

Zoek een mooi geboortekaartje uit

Misschien wel minstens zo leuk als het kopen van al die schattige babykleertjes is het uitzoeken van een geboortekaartje. Wat voor geboortekaartje je kiest is heel persoonlijk. Met dit kaartje wil je de rest van de wereld laten weten dat jullie kindje is geboren. Dat verdient een prachtig kaartje! Natuurlijk is het ook leuk wanneer dit kaartje voldoet aan de trends van 2016. Deze trends zijn: gebruik van kraftpapier, slingers (met bijvoorbeeld de naam van jullie kindje), dieren of een origineel geboortekaartje in de vorm van een rompertje. Als je nu alvast een mooi kaartje uitzoekt, dan hoef je zodra de baby geboren is alleen nog maar de gegevens die op het geboortekaartje komen te staan door te geven. Als je er op tijd mee begint, dan scheelt dat je na de bevalling een hele hoop werk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *